Zonnecollector

Een zonnecollector is een apparaat dat zonlicht omzet in warmte. Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden voor het verwarmen van ruimtes of kraanwater. Zonnecollectoren kunnen ook gebruikt worden om in de zomer het grondwater onder een huis of gebouw op te warmen. In de winter kunt u dan weer efficiënt verwarmen door middel van een warmtepomp. Met een zonnecollector kunt u dus enorm besparen op stookkosten, werkt u daarbij milieuvriendelijk.

Hoe werkt het?

Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: wanneer een metalen voorwerp een tijd in de zon ligt, wordt het warm. Zonnecollectoren maken gebruik van datzelfde principe. Een zonnecollector is over het algemeen een metalen voorwerp waar een medium doorheen stroomt om zo de gewonnen warmte af te voeren.

Verschillende soorten en types

Er zijn veel verschillende typen zonnecollectoren, de twee meest gebruikte zijn de vlakkeplaatcollector en de vacuümbuizen met reflector. Buizen kunnen bijvoorbeeld gelegd worden in asfalt of in de op het zuiden liggende muren van gebouwen.

Als u wilt weten welke zonnecollector voor u geschikt is, geven wij u graag een vrijblijvend en kosteloos advies. Zo hoeft u zelf niet alle voor- en nadelen uit te zoeken van de verschillende types. Wij helpen u graag de juiste keuze maken.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte