Zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van de warmte van de zon in plaats van de elektromagnetische stralen. De warmte wordt via leidingen naar uw warm water gestuurd. U bespaart met een zonneboiler dus een hoop energiekosten, uw zonneboiler zorgt voor uw warm water, enkel door de warmte van de zon.

Recent is er een subsidie ingevoerd op zonneboilers, dit maakt de aanschaf van een zonneboiler een stuk interessanter. U kunt al snel tot de helft op uw energiekosten besparen voor het opwarmen van water. En daarnaast is een zonneboiler ook nog eens uiterst milieuvriendelijk.

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van de door de zon afgegeven warmte. Deze warmte wordt opgevangen door een collector en overgedragen op een vloeistof (water met antivries) die zich in een buizensysteem onder het oppervlak van de collector bevindt. Door middel van een pomp wordt deze vloeistof door een leiding gepompt die door het watervat  loopt. Hierdoor wordt de warmte over het hele systeem verdeeld en wordt het water warm. Het opgewarmde water wordt vervolgens via een na verwarmer het huis in geleid, waar het geconsumeerd kan worden.

Soorten zonneboilers

Er zijn vier soorten zonneboiler systemen beschikbaar:

  • De standaard zonneboiler
  • De compacte zonneboiler
  • De CV zonneboiler
  • De zonneboilercombi

Welke voor u het meest geschikt is, hangt van af van diverse factoren als ruimte en gewenste opslagcapaciteit. Wij helpen u graag verder met meer informatie over de verschillende systemen. We horen graag uw plannen en uw wensen en komen zo tot een geschikte oplossing voor uw project. Neem gerust contact met ons op, onze specialisten staan ter uwer beschikking. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte