Zonne-energie

Energie opwekken uit de zon heeft veel voordelen en weinig nadelen. Zonne-energie is duurzaam, eenvoudig en de kosten om deze energie te vangen zijn slechts eenmalig.

Wat is zonne-energie?

Nog niet zo lang geleden werd elektriciteit uit zonlicht alleen maar gebruikt in de ruimtevaart. Daar wordt zonlicht al jaren gebruikt om satellieten van stroom te voorzien.
Tegenwoordig gebruiken we zonne-energie ook op aarde: zonnepanelen op woonhuizen en kantoorgebouwen, maar denk ook aan rekenmachines, praatpalen, lichtboeien en waterpompen.
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Zonlicht is er in overvloed. Zelfs in Nederland is er genoeg zonlicht om met zonnecellen alle elektriciteit op te wekken die nodig is.

Zonne-energie: beter voor het milieu

Zonne-energie is beter voor het milieu dan aardgas of steenkool. Er komen geen schadelijke stoffen vrij, bij het verbranden van aardgas of steenkool gebeurt dat wel.
De zon kan op twee manieren worden benut voor het opwekken van energie: zonneboilers verwarmen water, terwijl zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Als u een zonnepaneel op het dak van uw huis monteert, bespaart u op de kosten van uw energierekening. Aanschaf van zonne-energie betekent ook dat u bijdraagt aan het milieu.

Subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers

Vanaf maandag 2 juli 2012 is er een landelijke subsidie voor zonnepanelen. Wilt u nagaan of u hiervoor in aanmerking komt? Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie en helpen u met uw aanvraag voor subsidie.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte