Vliegen op zonne-energie

Zonne-energie doet het goed. Niet alleen schakelen veel particulieren deels over op zonne-energie, ook de industrie past zich aan. Doordat zonnepanelen efficiënter worden, worden de toepassingen van zonne-energie steeds talrijker. Een goede zaak natuurlijk. Zo kan duurzame energie echt de strijd aan met grijze energie en kunnen we minder afhankelijk worden van energieleveranciers.

Luchtvaart en zonne-energie

Nu lijkt zelfs de luchtvaart zijn zinnen op zonne-energie te hebben gezet. Een Zwitsers vliegtuig heeft deze week een eerste succesvolle proefvlucht op zonne-energie gemaakt. Is dit een voorbode voor meer luchtvaart aangedreven door zonne-energie. Wij denken van wel!
Het vliegtuig is ruim 2 uur in het Zwitsers luchtruim geweest voor het landde. Het toestel maakte zijn vlucht vanaf een vliegveld in Payerne. Voor de komende maanden staan er meer proefvluchten gepland. Zwitserland zet hiermee flink in op zonne-energie. Nederland kan hiervan leren, aangezien bij ons nog maar 4,5 procent van alle energie duurzaam is. Dit ligt elders in Europa veel hoger.

Vliegen op zonne-energie is al jaren een hot-topic in de luchtvaart. Het vliegtuig dat deze week een succesvolle vlucht maakte, is niet het eerste vliegtuig dat op zonne-energie vliegt. Vijf jaar geleden maakte een eenpersoonsvliegtuig ook al een testvlucht. Alleen is het ditmaal een veel groter vliegtuig dat aangedreven werd door zonne-energie. Volgens de bedenkers van het toestel, de Zwitsers Bertrand Piccard en Andre Borschberg, kan het vliegtuig in theorie oneindig lang in de lucht blijven. Het vliegtuig wekt energie op via 17.200 zonnecellen.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte