Rendement zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van twee factoren:

  • De intensiteit van de zon; hoe feller de zon schijnt, des te beter een zonnepaneel zijn werk doet. Bij een goed geïnstalleerde zonnecel die weinig hinder ondervindt van de verschillende weersomstandigheden blijft de spanning ongeveer op hetzelfde niveau, zo blijft de afname in vermogen relatief beperkt.
  • Opstelling van een zonnepaneel ten opzichte van de zon; in Nederland wordt het hoogste rendement bereikt, als de zonnepanelen op het zuiden gericht zijn en een hellingshoek tussen de 36° en 41° hebben.

Vermogen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Het aantal Wattpiek van een zonnepaneel is het vermogen dat geleverd wordt wanneer de zon er loodrecht op schijnt. De zonnepanelen in Nederland hebben een gemiddeld rendement van 85% , dit wordt onder ideale omstandigheden gehaald. Dit houdt in dat een zonnepaneel met een vermogen van 1 KWp, dat is 1000 Wattpiek, ongeveer 850 kWh aan elektriciteit per jaar produceert. Het vermogen van een zonnepaneel neemt hard toe. U kunt met dezelfde oppervlakte steeds meer elektriciteit opwekken.

Wij geven u graag advies en informatie over het rendement van zonnepanelen. Neem daarom contact met ons op voor meer informatie. Wij bieden een snelle en effectieve service tegen een scherpe prijs! Daarnaast krijgt u een fantastische garantie op uw zonnepaneel. Vraag dus nu vrijblijvend een offerte aan!


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte