Fotovoltaïsche cel

Een zonnepaneel is een verzameling van een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel wordt met een moeilijk woord ook wel fotovoltaïsche celgenoemd.

De zonnecellen zijn gemaakt van een laag silicium. Om van dit silicium een halfgeleider te maken, wordt er aan de bovenkant een laagje fosfor toegevoegd en aan de onderkant een laag borium. Het geheel wordt ter bescherming tussen twee glasplaten geplaatst.

Zonnecel

Zodra er zonlicht schijnt op een zonnepaneel, worden er onder invloed van deze straling elektronen ‘losgeweekt’ uit de bovenkant van het paneel. Er ontstaat een vrij elektron met een bijbehorend gat. Omdat er vanwege de ongelijke ladingverdeling een elektrisch veld ontstaat op het grensvlak, kunnen de elektronen maar één kant op. Het gevolg hiervan is dat er een spanningsverschil tussen de boven- en onderkant van het paneel ontstaat.

Sluit je de boven- en onderkant nu op elkaar aan, dan gaat er over de draad een stroom lopen. Aangezien de spanning over de zonnecel erg laag is, worden vaak meerdere zonnecellen aan elkaar ‘geknoopt’ en wordt er een zonnepaneel gevormd. Vervolgens zal er een transformator ervoor zorgen dat de spanning van een serie zonnepanelen wordt omgezet in een wisselstroom van 230V.

Wij leveren en plaatsen fotovoltaische zonnepanelen

Meer een meer mensen kiezen voor fotovoltaïsche zonnepanelen. Ze zijn namelijk milieuvriendelijk, kostenbesparend en onderhoudsvriendelijk. Wij helpen u graag bij het kiezen van het geschikte zonnepaneel. Zonnepanelenbedrijf is gespecialiseerd in de installatie van verschillende soorten zonnepanelen. Wij hebben een breed assortiment fotovoltaïsche zonnepanelen. Bovendien geven we u kosteloos en vrijblijvend advies. Neem gerust contact met ons op en we komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken.


Wij hopen dat u goed geïnformeerd bent en dat wij uw zonnepanelen mogen verzorgen! Offerte